Home / Tag Archives: realizua

Tag Archives: realizua

Vizitat e “mistershme” të Enver Hoxhës në Pojan dhe falja e ish- mësuesit të tij “kulak”

Nga Klajdi LulollariSi rrallëkund në Shqipëri, Enver Hoxha ka vizituar dy herë fshatin Pojan në Korçë.Sipas te dhenave, këto vizita janë bërë në 9 maj të vitit 1961 dhe 21 gusht të vitit 1975.Madje, në këtë vizitë të dytë, ishte përgatitur terreni dhe pritej të vihej në jetë ideja që Pojani të shëndrohej në qytet dhe t’i vihej emri “Agimi”.Gjë që nuk u realizua, dhe Pojani mbeti vetëm me statusin e një qëndre komune që nga koha e Mbretit Zog.Ndërkaq, Enver Hoxha në Pojan është ndeshur edhe me kujtime të djalërisë së tij.Ndërsa fshati survejohej dhe ruhej rreth tre muaj para vizitave, Hoxha nuk mund të injoronte plotësisht të kaluarën.Në Pojan, banonte edhe ish-mësuesi i tij Elmaz Mamudaj i cili i kishte dhene mesim ne Liceun e Korces.Ky i fundit, i shpallur asokohe kulak, guxoi dhe i doli para Enver Hoxhës, teksa po përshkonte i ndjekur nga turma një rrugë të Pojanit.Gjithnjë sipas dëshmive që servir, ish mësuesi i Hoxhës nuk u shpërfill prej atij, që edhe me një gjes..

Lexone