Home / Tag Archives: pergjegjese

Tag Archives: pergjegjese

Fëmijët hiperaktivë mendojnë ndryshe

Fëmijët hiperaktivë mendojnë ndryshe

Fëmijët me çrregullim të koncentrimit dhe hiperaktivitetit (attention deficit hyperactivity disorder – ADHD) informatat vizuale i përpunojnë ndryshe në krahasim me fëmijët pa çrregullime, tregon hulumtimi i ri i shkencëtarëve amerikanë. Duke gjetur modele të ndryshme të aktivitetit në trurin e fëmijëve me ADHD, hulumtuesit shpresojnë që një ditë do …

Lexone

Kush u krijua e para, pula apo veza? Shkencëtarët gjejnë përfundimin!

Kush u krijua e para, pula apo veza? Shkencëtarët gjejnë përfundimin!

Kush ka ardhur e para, pula apo veza? Kjo është enigma që prej shekujsh ka munduar njerëzit për të dhënë një përgjigje të saktë e përfundimtare. Kësaj pyetjeje një grup shkencëtarësh anglezë duket se i kanë dhënë zgjidhje. Ata kanë hulumtuar mbi proceset që çojnë në kristalizimin e karbonat-kalciumit dhe …

Lexone

Problemi i fjalës së nderit

Ramush Haradinaj ballafaqohet me një problem objektiv: e tërë struktura e qeverisjes mbështetet vetëm te fjala e tij. Dhe sado e fortë të jetë, fjala e tij tash bëhet pengesë Veton Surroi 1. Pashë hidhërimin e Ramush Haradinajt, të nominuarit të PAN-it për kryeministër të ardhshëm të Kosovës, me mungesën …

Lexone