Home / Tag Archives: perditshme

Tag Archives: perditshme

Riparohen këndet e dëmtuara të lodrave në Tiranë (Foto)

Mirëmbajtje e përditshme për këndet rekreative në lagjet e Tiranës, më shumë siguri për fëmijët që luajnë në toNdërtimi i këndeve rekreative dhe atyre të lojërave për fëmijë në çdo lagje të Tiranës ishte një sipërmarrje jo e lehtë që u bë realitet falë edhe bashkëpunimit të shumë donatorëve. Por tashmë mirëmbajtja e tyre është një sfidë edhe më e vështirë, që kërkon angazhim dhe përkujdesje të përditshme nga ndërmarrjet bashkiake.Ndaj për t’i mbajtur ato funksionale dhe të sigurta për fëmijët, punonjësit bashkiakë kanë përqendruar forcat, mjetet e materialet për ta fituar edhe këtë sfidë në funksion të fëmijëve e familjeve të Tiranës. Siç shihet edhe nga fotot, puna ka nisur me riparimin e të gjitha moduleve të lojërave të dëmtuara si dhe të gjithë aksesorëve të tjerë të këndeve, si stolat, koshat apo ndriçuesit.Natyrisht që fitorja e kësaj sfide të përditshme do ishte më e lehtë nëse edhe të gjithë banorët e Tiranës do të bashkëpunojnë për t’i mirëmbajtur këto kënde.1 of 71..

Lexone

Shpresa vdiq e para…bashkë me të vdiqën dhe shpresat e një familjeje!

Nga Alma NikolliShpresa ia vunë emrin. Projektuan në emrin e saj ditë më të mira, dritë, pozitivizëm e jetëgjatësi.Por Shpresa nuk vdiq e fundit, vdiq sot, në mesin e jetës së saj.Shpresa vdiq duke vdekur shpresat e familjes së saj të pashpresë!Shpresa Rami, as nuk humbi jetën e as nuk u shua, po vdiq sot në minierën e Bulqizës. Atje në nëntokë vdesin njerëz shpesh.Ata vetë janë të mësuar disi me vdekjen, janë larg ajrit e zogjve dhe afër dheut e krimbave.Shpresa, ndoshta kishte shpresë se në “mbitokë”, duke seleksionuar kromin oksigjeni nuk do t’i mungonte edhe për disa vite të tjera, por jo, miniera e vdekjes nuk kursen.Ajo vdiq në sheshin e grumbullimit të mineralit, u shtyp nga një fadromë. Do të diskutohet pak më shumë se vdekjet e shpeshta që ndodhin në këtë minierë për faktin se ishte grua.Ndoshta feministe e jo feministe do të flasin për të drejtat e një gruaje të fortë që punonte për të jetuar, ama për vdekjet e përditshme do të heshtet shpejt.Në fund të fund..

Lexone

FOTOT/ Mirëmbajtje e përditshme për këndet rekreative në lagjet e Tiranës, më shumë siguri për fëmijët që luajnë në to

Ndërtimi i këndeve rekreative dhe atyre të lojërave për fëmijë në çdo lagje të Tiranës ishte një sipërmarrje jo e lehtë që u bë realitet falë edhe bashkëpunimit të shumë donatorëve.Por tashmë mirëmbajtja e tyre është një sfidë edhe më e vështirë, që kërkon angazhim dhe përkujdesje të përditshme nga ndërmarrjet bashkiake.Ndaj për t’i mbajtur ato funksionale dhe të sigurta për fëmijët, punonjësit bashkiakë kanë përqendruar forcat, mjetet e materialet për ta fituar edhe këtë sfidë në funksion të fëmijëve e familjeve të Tiranës.Siç shihet edhe nga fotot, puna ka nisur me riparimin e të gjitha moduleve të lojërave të dëmtuara si dhe të gjithë aksesorëve të tjerë të këndeve, si stolat, koshat apo ndriçuesit.Natyrisht që fitorja e kësaj sfide të përditshme do ishte më e lehtë nëse edhe të gjithë banorët e Tiranës do të bashkëpunojnë për t’i mirëmbajtur këto kënde.

Lexone

Ministria favorizon barnat e parimbursueshme, gjobë për mjekët që shkelin urdhrin

Ministria e shëndetësisë ka nisur një sulm ndaj mjekëve të shërbimit shëndetësor spital, duke gjobitur për recetat që lëshojnë. Sipas mjekëve, kjo ndodh pasi po favorizohen disa barna në vend të disa të tjerëve, me qëllim që të favorizohen barnat e parimbursueshme.Mjekët u shprehën për Lapsin se ata janë bërë pre e gjobave të konsiderueshme që fillojnë nga 20 mijë lekë të rinj e sipër, para të cilat duhet t’i shlyejnë nga xhepat e tyre. Mjekët shtojnë se kjo situatë ka krijuar stres teksa shkruajnë recetat, si dje në kryerjen e detyrës së përditshme, duke u ndjerë të cenuar në ushtrimin e profesionit të tyre.Kujtojmë se para pak ditësh farmacistët protestuan para kryeministrisë duke kërkuar zgjidhjen përfundimtare të çështjes së kontratës, listës dhe problemeve të tjera të sistemit farmaceutik.Burimi: Lapsi.al

Lexone

Çrregullimet e gjumit – Kuriozitete dhe këshilla

Kuriozitete dhe këshilla insertet nga emisioni “Pasditja ime” e bardhë Përgatiti dhe lexoi tekstin: Klajd Gorica Montazhi: Endri Çrregullimet e gjumit Çrregullimet e gjumit shpeshherë vijnë si pasojë e sjelljeve tona sociale. Shumë njerëz të cilët disa punë nuk i kanë mbyllur ende me shumë gjasa rrinë zgjuar edhe natën …

Lexone