Home / Tag Archives: patrulles

Tag Archives: patrulles

LSI: Teqeja jonë sot ka mbetur pa Baba dhe pa “çantën e zezë”

Nga Ylli DylgjeriBabai, në shqip edhe ati, është mësues shpirtëror, i barasvlershëm me shehun në tarikatet e tjera të dervishëve.Si rregull, çdo teqe drejtohet nga një baba.E kishim edhe Ne një Baba. Baba Takun.Por s’ishte e thënë…jeta si të vijë.Baba Taku na la.Vdiq? – do pyesni Ju besimtarë.Jooo- largqoftë!Ish-Baba Taku ynë, rron dhe është si kokrra e rrushit. Gjallon Baba Taku, më mire se dje.Sot, sa u kthye nga Stambolli, u betua!U betua për një Teqe tjeter. Për nje Teqe që Betimin e ka njësoj si jetën. Teqeja e vjetër që kur u hap ishte për integrim…por se mbërriti dot.I iku dhe Dervishi i Madh. Te kjo Teqeja e Re i kanë dhënë fjalën me tepsi në dorë (jo tespie) se do integrohen më shpejt.Dhe këtu nuk gënjejnë. Edhe formulën e betimit ja bënë me fjalët:Baba Taku ka bërë be,Që s’ka rrejtë që kur ka le…Dervishi i Teqesë së Re e ka me qejf të madh këtë Baba. Eshtë i urtë e fjalëpak. Ai mban edhe numrin 19. Ka numrin e patrullës se Policisë. Baba Takun m..

Lexone