Home / Tag Archives: ndryshe

Tag Archives: ndryshe

Na torturoi, por tani e mësuam! Si ta mbani të freskët sallatën jeshile deri në 10 ditë

Nënat na kanë mësuar që sallata jeshile duhet të merret në sasi të pakëta, pasi prishet po të lahet dhe të qëndrojë në frigorifer.Por ka disa mënyrë që kjo të mos ndodhë dhe ne të mos mbetemi cdo here tek dyqani i fruta perimeve.Ja se çfarë duhet të bëni:1.Përdorni një tas për sallatëNjë mënyrë e mirë janë tasat për sallatën jeshile të cilët kanë brenda një kosh si kullesë të inkorporuar brenda tasit me kapak. Sapo ta lani, futeni sallatën në këtë tas dhe lijeni të kullojë. Më pas futeni në frigorifer. Përderisa sallata rri në koshin e kësaj mbajtëseje, fletët jeshile janë rreth 2 cm larg fundit të mbajtëses duke lejuar lagështirën të largohet nga fletët. Kjo nuk i lejon të kalben.2. Qese plastikeNëse nuk keni një tas të këtillë të posaçëm për sallatën jeshile, thjesht merrni një qese plastike për frigorifer, të madhe mjaftueshëm për të futur gjethet jeshile. Mbështilleni me letër kuzhine, lani dhe thani gjethet jeshile, futini brenda dhe mbylljani pjesën e sipërme. Futeni ..

Lexone