Home / Tag Archives: marshojne

Tag Archives: marshojne

Në Shqipëri festohet, ja ç’bënë në botë punëtorët dhe aktivistët për “Një Maj”

Punëtorët dhe aktivistët në botë shënuan Një Majin me protesta, duke kërkuar nga qeveritë e tyre t’i adresojnë çështjet e punëtorëve.Dita Ndërkombëtare e Punës është festë publike në shumë vende.Mijëra njerëz protestuan në rrugët e Athinës, duke kërkuar vende të reja pune dhe më shumë të drejta për punëtorët.Sistemi i metrosë dhe autobusët në kryeqytetin grek operuan në orare të reduktuara.Në më shumë se 70 qytete të Spanjës u protesta po ashtu, me kërkesat për barazi gjinore dhe rroga e pensione më të larta.Në Turqi, policia arrestoi dhjetëra protestues që bënë përpjekje të marshojnë drejt Sheshit Taksim të Stambollit.Autoritetet turke i ndaluan protestat në këtë shesh, duke u thirrur në shqetësime për sigurinë.Protesta ka pasur edhe në Rusi, Ukrainë, Kore të Jugut, Indonezi dhe vende të tjera.(rel)

Lexone