Home / Tag Archives: konsiderohen

Tag Archives: konsiderohen

Një zyrtar i Taxhikistanit shpall boksin “haram”

Një zyrtar i lartë në Taxhikistan i shpalli boksin dhe sportet luftarake “haram”, apo të ndaluara me ligjin islamik.Saidmukarram Abdulkodirzoda, kryetar i Këshillit Islamik Ulema të Taxhikistanit tha gjatë faljes së xhumasë në Dushanbe se sportet e tilla luftarake janë të ndaluara sepse mund të dëmtojnë shëndetin e njeriut.“Sidomos boksi dhe sportet luftarake pa rregulla konsiderohen haram nga pikëpamja fetare, sepse mund të dëmtojnë shëndetin, ta bëjnë të paaftë dikë. Të gjitha llojet e lojërave dhe dueleve që bëhen për para, janë haram”, tha ai.1 qershor 2018 (gazeta-Shqip.com)

Lexone

Kurioz të dini se si visheshin të rinjtë para një shekulli? Këto foto ilustrojnë pamjet e tyre!

Moda ecën me hapa të shpejtë dhe veshjet që dikur quheshin “trendy” tanimë konsiderohen si ‘lecka’.Më poshtë, janë marrë disa foto nga vende të ndryshme të botës, të cilat ilustrojnë veshjet e zakonshme që të rinjtë përdornin gjatë fillimit të shekullit të XX. Ato janë shkrepur 100 vite më parë, por ndryshojnë rrënjësisht nga veshjet e të rinjve të sotëm.The post Kurioz të dini se si visheshin të rinjtë para një shekulli? Këto foto ilustrojnë pamjet e tyre! appeared first on Zonë E Lirë.

Lexone