Home / Tag Archives: kancerit

Tag Archives: kancerit

Të famshëm që e kanë fituar luftën ndaj kancerit

60-vjecari

Përgatiti Blertina KokaKanceri nuk zgjedh! Të qenët i famshëm apo i pasur mund të të sjellë një sërë të mirash, por nuk të mbron nga kanceri. Nga yjet kinematografikë deri tek personalitete të njohura televizive, shumë të famshëm janë përballur me fjalën Kancer. Pas fytyrave të njohura e të qeshura të ekraneve, ka pasur edhe histori vuajtjesh dhe luftë mes jetës a vdekjes, ku një pjesë prej tyre kanë luftuar fort dhe ia kanë dalë të mposhtin këtë sëmundje vdekjeprurëse.Shfletoni galerinë…

Lexone

Studimi në SHBA shfaq mënjanimin e kimioterapisë te kanceri i gjirit

Rreth 70 për qind të grave në fazën fillestare të kancerit të gjirit mund të menjanojnë kimioterapinë, pas heqjes së tumoreve, thonë studiuesit nga Shteteve të Bashkuara.“Kjo është një gjetje shumë e madhe”, tha doktor Larry Norton, ekspert i kancerit të gjirit në një spital të Nju Jorkut, që ndihmoi në organizimin e këtij studimi, para më shumë se një dekade.Studimi që u prezantua në Klinikën Onkologjikë të Shoqërisë Amerikane në Çikago, tregon se si të trajtohen gratë në fazat e para të kancerit me anë të terapive hormonale.Me anë të një testimi që iu bëhet grave në fazën fillestare të kancerit, varësisht nga rezultati vendoset se cilat kanë nevoje për kimioterapi dhe cilat shpëtojnë nga ky trajtim.

Lexone

Metodat për parandalimin e kancerit të gjirit

Metodat për parandalimin e kancerit të gjirit

Kanceri i gjirit është më i diagnostikuari te gratë, veç kancerit të mushkërive. Në çdo 8 femra është llogaritur se kanceri i gjirit mund ta prekë jetën e tyre. Gjenetika është një ndër faktorët e rrezikut që nuk mund ta ndryshojmë, mirëpo ne mund ta ndryshojmë mënyrën e jetesës që …

Lexone