Home / Tag Archives: kaliumit

Tag Archives: kaliumit

5 ushqimet e pasura në kalium – për uljen e tensionit të gjakut

Tensioni i lartë i gjakut nuk lidhet vetëm me sodiumin (kripën). Një lëndë ushqyese që ka shumë rëndësi në këtë rast është edhe kaliumi: është një elektrolit që ndihmon në nxjerrjen jashtë trupit të sodiumit, duke relaksuar kështu enët e gjakut dhe ulur presionin e gjakut.Disa nga burimet më të mira të kaliumit janë avokado, kungulli, spinaqi, patatet e ëmbla dhe (po) bananet.Ja si mund të merrni 100% të kaliumit vetëm nga produktet bimore.Domate të thara në diell – 1,851 mg/kupëProdukte të sojës – 1,587 mg/kupëRrush i thatë – 1,361 mg/kupëKumbulla – 1,274 mg/ kupëPatate të ëmbla – 885 mg/1 e pjekur

Lexone