Home / Tag Archives: helikopteri

Tag Archives: helikopteri

FOTOT: Super jahti 110 metra i gjatë me kazino, sallë vallëzimi, pishinë e pistë helikopteri

Për të gjithë të apasionuarit pas eksplorimit të vendeve të panjohura, super jahti i ri 110 metra i gjatë është vendi i përkryer për të kaluar pushimet.Kompania e dizajnit Expleo Design nga Rumania ka prezantuar jahtin Elyon, brenda të cilit ka një pistë për vallëzim, kazino dhe hapësira të mjaftueshme për lojëra.Jahti posedon pishinë të mbyllur dhe të hapur, xhakuzi dhe lukse të tjera.Në pjesën e përparme gjendet pista e helikopterit, kurse nën këtë pistë është dizajnuar hapësira e veçantë për vallëzim dhe pishina e mbyllur.Çmimi dhe detajet tjera për këtë super jaht nuk janë bërë të ditura, për faktin se ai është në fazën e konceptit. (TemA)

Lexone

VIDEO: Helikopteri i parë në hapësirë, nga NASA në Mars

Një helikopter do të vizitojë planetin Mars, duke shënuar të parin udhëtim të një mjeti të tillë fluturues në hapësirë.Projekti I NASA-s do të konkretizohet në 2020-ën, teksa helikopteri do të jetë me përmasa minimaliste prej 1.8 kilogramësh.Nëse është e suksesshme ky eksplorues ajror i Marsit, do të ishte helikopteri i parë që do të fluturonte në një planet tjetër.NASA shpreson të nisë prototipin në Mars në 2020, i cila është projektuar për të ndjekur shenjat e jetës në planetin e kuq. (TemA)

Lexone