Home / Tag Archives: emisioneve

Tag Archives: emisioneve

VIDEO: Vullkani shkatërron rrugë e banesa në Hawai

Hawai po përballet prej ditësh me katastrofën natyrore më të rëndë të 5 dekadave të fundit, pas shpërthimit të vullkanit Kilauea.Autoritetet shtetërore do të marrin përsipër asistencën federale, pas shkatërrimit masiv që shkatërroi llava, që për ditë me radhë pushtoi rrugët e banesat.Llava, që rrjedh nga 15 çarje në kraterin e vullkanit, tashmë mbulon gati 117 hektarë tokë dhe ka shkatërruar 27 banesa, por banorët, shtëpitë e të cilëve i mbijetuan llavës, janë lajmëruar të evakuojnë gjithsesi për shkak të emisioneve të gazit por edhe një shpërthimi të ri të vullkanit.

Lexone