Sport

Në pritje të Botërorit, festohet ditëlindja e një kafshe të rrallë në Moskë

Kur kanë mbetur edhe pak ditë përpara se të nisë Botërori i futbollit në Rusi, paralelisht vazhdojnë aktivitetet e projektit të fëmijëve “Futboll për miqësi”.

Këtë herë janë mbledhur për të festuar ditëlindjen e një specieje të rralllë dhe të rrezikuar në botë. Bëhet fjalë për lemurin e kuq, një nga më të mëdhenjtë në Madagskar. Projekti “Futboll për miqësi”, i organizuar nga Gazprom për të gjashtin vit me radhë, përveç argëtimit të fëmijëvë, përcjell edhe mesazhe të forta edukative dhe humanitare. Kjo ditë e festimeve është quajtur “Happy Buzz Day”, pasi një vit më parë lindi lemuri që u quajt Buzz.

“Rëndësia e një misioni ekologjik nuk duhet të nënvlerësohet. Aktivitetet njerëzore kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në ndryshimin e klimës së planetit tonë. Çdo ditë po përballemi me fatkeqësitë natyrore si rezultat i të cilave vuajnë njerëzit në mbarë botën. Në këtë kontekst, një mision ekologjik i programit të Futbollit për Miqësi ka synime të përbashkëta me Qëllimet e Zhvillimit të ..

Loading...

Kur kanë mbetur edhe pak ditë përpara se të nisë Botërori i futbollit në Rusi, paralelisht vazhdojnë aktivitetet e projektit të fëmijëve “Futboll për miqësi”.

Këtë herë janë mbledhur për të festuar ditëlindjen e një specieje të rralllë dhe të rrezikuar në botë. Bëhet fjalë për lemurin e kuq, një nga më të mëdhenjtë në Madagskar. Projekti “Futboll për miqësi”, i organizuar nga Gazprom për të gjashtin vit me radhë, përveç argëtimit të fëmijëvë, përcjell edhe mesazhe të forta edukative dhe humanitare. Kjo ditë e festimeve është quajtur “Happy Buzz Day”, pasi një vit më parë lindi lemuri që u quajt Buzz.

“Rëndësia e një misioni ekologjik nuk duhet të nënvlerësohet. Aktivitetet njerëzore kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në ndryshimin e klimës së planetit tonë. Çdo ditë po përballemi me fatkeqësitë natyrore si rezultat i të cilave vuajnë njerëzit në mbarë botën. Në këtë kontekst, një mision ekologjik i programit të Futbollit për Miqësi ka synime të përbashkëta me Qëllimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm të OKB-së dhe me Marrëveshjen e Klimës së Parisit, për të ndihmuar në ndërmarrjen e veprimeve urgjente për të luftuar ndryshimet klimatike dhe ndikimet e saj, për të ruajtur dhe përdorur në mënyrë të qëndrueshme oqeanet, dete dhe detare, si dhe restaurimin e ekosistemeve tokësore dhe duke favorizuar përdorimin e saj racional”, tha Vladimir Kuznetsov, drejtor i Qendrës së Informacionit të Kombeve të Bashkuara në Moskë.

Dhjetra veprime të tjera mjedisore dhe maratona u nisën në mbarë botën në kuadër të Iniciativës Ekologjike të Futbollit për Miqësi.

Për shembull, në Tanzani lojtarët e rinj të sezonit të gjashtë të programit morën një turne në Parkun Kombëtar të Tarangire së bashku me futbollistët e rinj të Akademisë së Futbollit të Tanzanisë Lengo, ku ata ishin me fat për të parë më shumë se 450 lloje të rralla të zogjve dhe kafshëve afrikane.

Në Algjeri, atletët e rinj pastruan së bashku një nga stadiumet më të mëdha të futbollit komunal të vendit, duke treguar solidaritet me misionin ekologjik të programit.

Me qëllim të promovimit të mbrojtjes së kafshëve të egra dhe rritjes së interesit të gjeneratave të reja në ruajtjen dhe mbrojtjen e faunës botërore, 32 Ekipet e Miqësisë të futbollit u emëruan pas llojeve të rralla dhe të rrezikuara të kafshëve.

Kampionati botëror i fëmijëve “Futboll për miqësi” do të zhvillohet më 8-13 qershor në Moskë.

Qëllimi kryesor i Misionit Ekologjik të Programit të Futbollit për Miqësi është të tërheqë vëmendjen e fëmijëve dhe të rriturve në problemin e mbrojtjes së mjedisit dhe qëndrimit të kujdesshëm ndaj natyrës, si dhe t’i tregojë brezit të ri se vetëm bashkimi me përpjekjet tona do ta bëjë atë e mundur për të ruajtur dhe përmirësuar botën në të cilën jetojmë.

8 qershor 2018 (gazeta-Shqip.com)

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Në pritje të Botërorit, festohet ditëlindja e një kafshe të rrallë në Moskë Në pritje të Botërorit, festohet ditëlindja e një kafshe të rrallë në MoskëRating: 5.0
To Top