Home / Shendet

Shendet

Ushtrime një-minutëshe për zvogëlim të dhimbjeve të shpinës

Ushtrime një-minutëshe për zvogëlim të dhimbjeve të shpinës

Shumica e njerëzve që punojnë në zyre para kompjuterit e dinë shumë mirë tmerrin e dhimbjeve të shpinës. Ndonjëherë kompanitë që janë më të kujdesshme krijojnë hapësira të veçanta ku punëtorët mund të pushojnë pak, transmeton Telegrafi. Por nëse nuk keni vend të tillë në kompaninë ku punoni, atëherë duhet …

Lexone

Përfitimet që na i sjell leximi: Përse duhet të lexojmë çdo ditë

Përfitimet që na i sjell leximi: Përse duhet të lexojmë çdo ditë

Kur ka qenë hera e fundit që keni lexuar një libër, ose një artikull substancial të ndonjë reviste? Shprehitë tuaja ditore të leximit a përqendrohen në statusa të Facebook-ut, apo lexoni diçka tjetër? Nëse jeni në mesin e shumë njerëzve të cilët nuk e kanë shprehi të lexojnë rregullisht, atëherë …

Lexone

Ndiqni ndryshimet: Çfarë na tregojnë simptomat e çuditshme?

Ndiqni ndryshimet: Çfarë na tregojnë simptomat e çuditshme?

Sinjalet fillestare të organizmit tuaj, të cilat tregojnë ndryshimet e gjendjes shëndetësore, ndonjëherë është e vështirë të deshifrohen. Kushtoni kujdes këtyre simptomave më të shpeshta… Disa simptome trupore janë shqetësuese. Pothuajse secili prej jush tashmë është ballafaquar me ndonjë shenjë paralajmëruese. Mirëpo, në rastet më të shpeshta fjala është për …

Lexone

A keni pyetur ndonjëherë përse ndieni rrëqethje dhe fërgëllima të këndshme derisa urinoni? Shkenca i ka dy përgjigje të çuditshme

A keni pyetur ndonjëherë përse ndieni rrëqethje dhe fërgëllima të këndshme derisa urinoni? Shkenca i ka dy përgjigje të çuditshme

Hulumtimet kanë treguar që ekzistojnë disa ndjenja të cilat bëjnë pjesë në kategorinë e “gjërave më të pabesueshme ndonjëherë”. Disa thonë që ajo është ndjenjë si kur fërkohen veshët. Të tjerët thonë që sensacioni lind pasi që urinojnë, duke krijuar ndjenjën e rrëqethjes. Shumica nesh ka përjetuar këtë ndjenjë rrëqethjeje, …

Lexone

“E bëjnë të tjerët, përse të mos e bëj dhe unë?”

Shumë prej nesh e konsiderojmë adoleshencën si një kohë “të turbullimit dhe të stresit “, edhe pse adoleshenca shoqërohet me disa probleme është vërejtur se ajo nuk është domosdoshmërisht një periudhë kaq stresuese sa ç’është menduar në të shkuarën. Adoleshenca është e lidhur ngushtë me zhvillimin e vrullshëm të pubertetit …

Lexone