Home / Opinion

Opinion

Zgjedhjet ne Maqedoni te rrezikshme per Shqiptaret !

Zgjedhjet ne Maqedoni te rrezikshme per Shqiptaret !

Cfar rreziku qendron tek shqiptaret ne keto zgjedhje ? Per ta kuptuar me mire se as Shqiperia dhe as Kosova nuk e njohin mire politiken ne Maqedoni nuk e dijne mire se cfar ka ne skenen politike! Ne fakt partit politike jane shume te dobeta ne Maqedoni, kreret politik ato …

Lexone

Siguria e depozitave konform standardeve ndërkombëtare

Siguria e depozitave konform standardeve ndërkombëtare

Konform mandatit që ka, objektiv kryesor i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës (BQK) është stabiliteti i sektorit bankar e financiar e me këtë edhe mbrojtja e depozitarëve. Në këtë kontekst, BQK-ja vazhdimisht ka lëvizur drejt parimeve dhe standardeve ndërkombëtare me qëllim të arritjes së objektivave të saj, si në …

Lexone

A është e gatshme Kosova për investime nga jashtë?

A është e gatshme Kosova për investime nga jashtë?

(Tregimi i parë) Në qershor të vitit 2016, në adresën time elektronike mbërriti një mesazh përmes të cilit një bashkatdhetar, biznesmen nga Zvicra, shprehte dëshpërimin e tij për pamundësimin e realizimit të një investimi nga institucionet lokale të njërës nga komunat e Kosovës. Megjithëse pezmi i tij ishte mjaft dominues …

Lexone

Deputeti si mall në treg

Deputeti si mall në treg

Me veprime joparimore e të dëmshme për demokracinë e shoqërinë, deputetë të caktuar të Kuvendit të Kosovës po shndërrohen në mall të lirë tregu. Në këtë mënyrë, ata po përdhosin vullnetin e mijëra votuesve. Ata nuk mbeten më përfaqësues të qytetarëve, por kthehen në qenie njerëzore të trafikuara për interesa …

Lexone

O njerëz heshtni armët në dasma dhe ndaloni tragjeditë!

O njerëz heshtni armët në dasma dhe ndaloni tragjeditë!

Dr. Fatmir Hasani Ndër shqiptarët, dasmat SHPESH po kthehen në TRAGJEDI nga shkrehja e armëve! Kjo është mbase e saktë. A ka mundësi të ndodhë një ndryshim i kësaj “tradite” në kohët moderne dhe si ta zhbetonojmë këtë traditë të keqe dasme? Në të kundërt, do të vazhdojnë që dasmat …

Lexone

Eshtë fundi i botës siç e njohim… përsëri

Eshtë fundi i botës siç e njohim… përsëri

Nga Robert Matthews Të parashikosh të paparashikueshmen Ndoshta jemi duke parë një revolucion në mënyrën se si njerëzimi përballet me pasiguritë e pashmangshme të jetës në një botë komplekse. Parashikimi po i lë vend përshtatjes. Nëse është kështu, atëherë është një rast i rikthimit tek e ardhmja. Paraardhësit tanë të …

Lexone

Zhurma mbi vjedhjen e zgjedhjeve është qesharake

Humbësve iu duhet të ruajnë pozitat e komandës në partitë e tyre, e për rrjedhojë u duhet një alibi për humbjen. Dhe vjedhja e zgjedhjeve është e vetmja alibí. Në mos, është më e mira alibí. Ka pasur shitje-blerje votash në këto zgjedhje? Me siguri, po. Nuk u paraqit asnjë …

Lexone

Problemi i fjalës së nderit

Ramush Haradinaj ballafaqohet me një problem objektiv: e tërë struktura e qeverisjes mbështetet vetëm te fjala e tij. Dhe sado e fortë të jetë, fjala e tij tash bëhet pengesë Veton Surroi 1. Pashë hidhërimin e Ramush Haradinajt, të nominuarit të PAN-it për kryeministër të ardhshëm të Kosovës, me mungesën …

Lexone