Lajme

VENDIMI: Presioni politik jep efekt, Saimir Tahiri “burgoset” në shtëpi

Presioni politik për Saimir Tahirin ka dhënë efekt.

Gjykata ka vendosur masën e “arrestit shtëpiak” për ish-ministrin e Brendshëm.

Prokuroria kishte kërkuar arrestimin e tij pa afat.

Vendimi vjen pasi Tahiri dorëzoi vullnetarisht mandatin e deputetit.

Edhe pse nuk ka asnjë provë të re pas 6 muajsh hetime, presioni politik ka bërë që Prokuroria të kërkojë sërish arrestimin e Tahirit, me akuzën e përfshirjes në trafik droge.

Njoftimi i Gjykatës

Gjykata vendosi pranimin pjesërisht të kërkesës. Caktimin e masës së sigurimit personal “Arrest në shtëpi”, ndaj shtetasit nën hetim Saimir Bashkim Tahiri, i datëlindjes 30.10.1979, si person i dyshuar për kryerje të veprave penale “Trafikimi i narkotikëve”, në bashkëpunim, në formën e grupit të strukturuar kriminal, e parashikuar në nenet 283/a dhe 333/a, në lidhje me nenin 28 të Kodit Penal dhe, “Korrupsioni pasiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendorë”, e parashikuar në nenin 260 të Kodit Penal.

Urdhërohet shteta..

Loading...

Presioni politik për Saimir Tahirin ka dhënë efekt.

Gjykata ka vendosur masën e “arrestit shtëpiak” për ish-ministrin e Brendshëm.

Prokuroria kishte kërkuar arrestimin e tij pa afat.

Vendimi vjen pasi Tahiri dorëzoi vullnetarisht mandatin e deputetit.

Edhe pse nuk ka asnjë provë të re pas 6 muajsh hetime, presioni politik ka bërë që Prokuroria të kërkojë sërish arrestimin e Tahirit, me akuzën e përfshirjes në trafik droge.

Njoftimi i Gjykatës

Gjykata vendosi pranimin pjesërisht të kërkesës. Caktimin e masës së sigurimit personal “Arrest në shtëpi”, ndaj shtetasit nën hetim Saimir Bashkim Tahiri, i datëlindjes 30.10.1979, si person i dyshuar për kryerje të veprave penale “Trafikimi i narkotikëve”, në bashkëpunim, në formën e grupit të strukturuar kriminal, e parashikuar në nenet 283/a dhe 333/a, në lidhje me nenin 28 të Kodit Penal dhe, “Korrupsioni pasiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendorë”, e parashikuar në nenin 260 të Kodit Penal.

Urdhërohet shtetasi nën hetim Saimir Bashkim Tahiri të mos largohet nga banesa e tij, ndodhur në Tiranë, Rruga “Kodra e Diellit”, Pallati Nr.3.

(TemA)

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . VENDIMI: Presioni politik jep efekt, Saimir Tahiri “burgoset” në shtëpi VENDIMI: Presioni politik jep efekt, Saimir Tahiri “burgoset” në shtëpiRating: 5.0
To Top