Lajme

Pas protestave masive, mbreti i Jordanisë Abdullah bën thirrje për rishikimin e taksave

Mbreti i Jordanisë Abdullah ka urdhëruar kryeministrin e ri të vendit që të kryejë një rishikim të një ligji të ri të taksave të diskutueshme, pas ditë protestash që detyruan edhe rëzimin e qeverisë së parë.

Ministri i arsimit dhe ish-ekonomisti i Bankës Botërore Omar al-Razzaz ka zëvendësuar ish-kryeministrin Hani Mulki, i cili dha dorëheqjen të hënën.

Protestat në Jordani, një aleat i rëndësishëm perëndimor, janë më të mëdhatë në vite.

Demonstruesit thonë se një projekt-ligj i ri taksash i mbështetur nga Fondi Monetar Ndërkombëtar do të dëmtojë klasën e varfër dhe të mesme.

Ish-kryeministri ka refuzuar të heqë propozimet, të cilat përfshijnë taksat më të larta dhe masat shtrënguese.

Në letrën që emëron Razzaz për të formuar një qeveri të re të martën, Mbreti Abdullah tha se kabineti “duhet të kryejë një rishikim gjithëpërfshirës të sistemit tatimor” për të shmangur “taksat e padrejta që nuk arrijnë drejtësinë dhe ekuilibrin midis të ardhurave të të varfërve dhe të pasurit “.

Mb..

Loading...

Mbreti i Jordanisë Abdullah ka urdhëruar kryeministrin e ri të vendit që të kryejë një rishikim të një ligji të ri të taksave të diskutueshme, pas ditë protestash që detyruan edhe rëzimin e qeverisë së parë.

Ministri i arsimit dhe ish-ekonomisti i Bankës Botërore Omar al-Razzaz ka zëvendësuar ish-kryeministrin Hani Mulki, i cili dha dorëheqjen të hënën.

Protestat në Jordani, një aleat i rëndësishëm perëndimor, janë më të mëdhatë në vite.

Demonstruesit thonë se një projekt-ligj i ri taksash i mbështetur nga Fondi Monetar Ndërkombëtar do të dëmtojë klasën e varfër dhe të mesme.

Ish-kryeministri ka refuzuar të heqë propozimet, të cilat përfshijnë taksat më të larta dhe masat shtrënguese.

Në letrën që emëron Razzaz për të formuar një qeveri të re të martën, Mbreti Abdullah tha se kabineti “duhet të kryejë një rishikim gjithëpërfshirës të sistemit tatimor” për të shmangur “taksat e padrejta që nuk arrijnë drejtësinë dhe ekuilibrin midis të ardhurave të të varfërve dhe të pasurit “.

Mbrëmjen e mëparshme, monarku paralajmëroi se Jordania rrezikoi të hyjë në “të panjohurën” nëse nuk arrin të gjejë një rrugëdalje nga kriza aktuale, njoftoi agjencia e lajmeve Petra e Jordanisë.

Protestuesit u mblodhën jashtë zyrës së kryeministrit për një natë të pestë pasi Mulki njoftoi se po largohej. Policia ka thënë më parë se dhjetëra njerëz janë arrestuar dhe janë dëmtuar mbi 40 anëtarë të forcave të sigurisë.

Fondi Monetar Ndërkombëtar i cili i dha Jordanis një kredi në vlerë prej 723 milion dollarë në vitin 2016 ka mbështetur projekt-ligjin e ri të taksave, por protestuesit besojnë se kjo do të përkeqësonte më tej standardet e jetesës.(TemA TV)

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Pas protestave masive, mbreti i Jordanisë Abdullah bën thirrje për rishikimin e taksave Pas protestave masive, mbreti i Jordanisë Abdullah bën thirrje për rishikimin e taksaveRating: 5.0
To Top