Lajme

Në Shqipëri festohet, ja ç’bënë në botë punëtorët dhe aktivistët për “Një Maj”

Punëtorët dhe aktivistët në botë shënuan Një Majin me protesta, duke kërkuar nga qeveritë e tyre t’i adresojnë çështjet e punëtorëve.

Dita Ndërkombëtare e Punës është festë publike në shumë vende.

Mijëra njerëz protestuan në rrugët e Athinës, duke kërkuar vende të reja pune dhe më shumë të drejta për punëtorët.

Sistemi i metrosë dhe autobusët në kryeqytetin grek operuan në orare të reduktuara.

Në më shumë se 70 qytete të Spanjës u protesta po ashtu, me kërkesat për barazi gjinore dhe rroga e pensione më të larta.

Në Turqi, policia arrestoi dhjetëra protestues që bënë përpjekje të marshojnë drejt Sheshit Taksim të Stambollit.

Autoritetet turke i ndaluan protestat në këtë shesh, duke u thirrur në shqetësime për sigurinë.

Protesta ka pasur edhe në Rusi, Ukrainë, Kore të Jugut, Indonezi dhe vende të tjera.(rel)

Loading...

Punëtorët dhe aktivistët në botë shënuan Një Majin me protesta, duke kërkuar nga qeveritë e tyre t’i adresojnë çështjet e punëtorëve.

Dita Ndërkombëtare e Punës është festë publike në shumë vende.

Mijëra njerëz protestuan në rrugët e Athinës, duke kërkuar vende të reja pune dhe më shumë të drejta për punëtorët.

Sistemi i metrosë dhe autobusët në kryeqytetin grek operuan në orare të reduktuara.

Në më shumë se 70 qytete të Spanjës u protesta po ashtu, me kërkesat për barazi gjinore dhe rroga e pensione më të larta.

Në Turqi, policia arrestoi dhjetëra protestues që bënë përpjekje të marshojnë drejt Sheshit Taksim të Stambollit.

Autoritetet turke i ndaluan protestat në këtë shesh, duke u thirrur në shqetësime për sigurinë.

Protesta ka pasur edhe në Rusi, Ukrainë, Kore të Jugut, Indonezi dhe vende të tjera.(rel)

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Në Shqipëri festohet, ja ç’bënë në botë punëtorët dhe aktivistët për “Një Maj” Në Shqipëri festohet, ja ç’bënë në botë punëtorët dhe aktivistët për “Një Maj”Rating: 5.0
To Top