Lajme

Irlanda i jep 2 javë afat Britanisë për përcaktim të kufirit

Irlanda i ka dhënë Britanisë dy javë kohë për të dorëzuar propozimet e shkruara se si planifikon të vendosë kufirin me të pas Brexit-it. Në të kundërt, do të përballet me dialog, tha ministri i Jashtëm irlandez, Simon Coveney.

Kufiri mes të pjesës jugore nën Britani të madhe dhe pjesës tjetër të Irlandës do të jetë i vetmi kufi i Britanisë me Bashkimin Evropian, pas daljes nga blloku.

Bashkimi Evropian dhe Irlanda insistojnë që tërheqja nga marrëveshja duhet të mbyllet me një pajtim që garanton se veriu i Irlandës do të funksionojë sipas rregullave të Bashkimit Evropian, në qoftë se ne të ardhmen ndonjë pakt i tregtisë nuk do të shfaqë nevojën e rikonsiderimit të kufijve.(TemA TV)

Loading...

Irlanda i ka dhënë Britanisë dy javë kohë për të dorëzuar propozimet e shkruara se si planifikon të vendosë kufirin me të pas Brexit-it. Në të kundërt, do të përballet me dialog, tha ministri i Jashtëm irlandez, Simon Coveney.

Kufiri mes të pjesës jugore nën Britani të madhe dhe pjesës tjetër të Irlandës do të jetë i vetmi kufi i Britanisë me Bashkimin Evropian, pas daljes nga blloku.

Bashkimi Evropian dhe Irlanda insistojnë që tërheqja nga marrëveshja duhet të mbyllet me një pajtim që garanton se veriu i Irlandës do të funksionojë sipas rregullave të Bashkimit Evropian, në qoftë se ne të ardhmen ndonjë pakt i tregtisë nuk do të shfaqë nevojën e rikonsiderimit të kufijve.(TemA TV)

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Irlanda i jep 2 javë afat Britanisë për përcaktim të kufirit Irlanda i jep 2 javë afat Britanisë për përcaktim të kufiritRating: 5.0
To Top