Lajme

FOTOT: Taksitë e së ardhmes “fluturojnë” mbi lum

Një kompani franceze që synon të eleminojë bllokimin e udhëtarëve me automjete në trafik, ka nisur një projekt të ri në uji, pasi ka testuar taksinë e saj fluturuese ‘SeaBubbles’ në lumin Seine.

Pas një mosmarrëveshjeje me autoritetet vitin e kaluar, që pas testimit u zhvendos në Zvicër, firma e teknologjisë në fund mori projektin e ri në ujë në kryeqytetin francez.

“SeaBubbles” është pjesë e makinerisë detare dhe pjesë e aviacionit, me mjetin e çuditshëm që mund të ngrihet deri në 70 cm mbi ujë. Dyert e saj janë si krahët e gurëve në miniaturë, ndërsa ato lëvizin falë sistemit të baterive elektrike.

Synimi i shpikjes është të hapë rrugë ujore për transportin ekologjik dhe për të zvogëluar ndotjen e shkaktuar nga miliona vetura në planet.

“Sapo fluturimi të përfundojë, Bubble ngadalëson, ulet në sipërfaqen e ujit duke u kthyer në një barkë, dhe më pas i lejon pasagjerët të dalin”, thotë kompania. (TemA TV)

Loading...

Një kompani franceze që synon të eleminojë bllokimin e udhëtarëve me automjete në trafik, ka nisur një projekt të ri në uji, pasi ka testuar taksinë e saj fluturuese ‘SeaBubbles’ në lumin Seine.

Pas një mosmarrëveshjeje me autoritetet vitin e kaluar, që pas testimit u zhvendos në Zvicër, firma e teknologjisë në fund mori projektin e ri në ujë në kryeqytetin francez.

“SeaBubbles” është pjesë e makinerisë detare dhe pjesë e aviacionit, me mjetin e çuditshëm që mund të ngrihet deri në 70 cm mbi ujë. Dyert e saj janë si krahët e gurëve në miniaturë, ndërsa ato lëvizin falë sistemit të baterive elektrike.

Synimi i shpikjes është të hapë rrugë ujore për transportin ekologjik dhe për të zvogëluar ndotjen e shkaktuar nga miliona vetura në planet.

“Sapo fluturimi të përfundojë, Bubble ngadalëson, ulet në sipërfaqen e ujit duke u kthyer në një barkë, dhe më pas i lejon pasagjerët të dalin”, thotë kompania. (TemA TV)

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . FOTOT: Taksitë e së ardhmes “fluturojnë” mbi lum FOTOT: Taksitë e së ardhmes “fluturojnë” mbi lumRating: 5.0
To Top