Lajme

FOTOT: Brenda aeroportit të braktisur prej 44 vitesh

Në këtë aeroport, avionët nuk fluturojnë që prej vitit 1974.

Bëhet fjalë për aeroportin ndërkombëtar të Nikosias, i cili nuk përdorët që prej më shumë se 40 vitesh, kur një puç ushtarak në Greqi rriti valën e nacionalizmit grek në Qipro duke nxitur kështu edhe ndërhyrjen ushtarake të Turqisë në ishull.

Që prej vitit 1974, aeroporti është braktisur, ndërsa të vetit vizitorë janë zogjtë, të cilët e kanë mbuluar zonën me glasa.

Ai ndodhet shumë pranë Nikosia në Qipro, por marrëveshja e armëpushimit bëri që të qëllonte në zonën e demilitarizuar dhe kështu nuk mund të përdorët nga asnjëra palë.

Loading...

Në këtë aeroport, avionët nuk fluturojnë që prej vitit 1974.

Bëhet fjalë për aeroportin ndërkombëtar të Nikosias, i cili nuk përdorët që prej më shumë se 40 vitesh, kur një puç ushtarak në Greqi rriti valën e nacionalizmit grek në Qipro duke nxitur kështu edhe ndërhyrjen ushtarake të Turqisë në ishull.

Që prej vitit 1974, aeroporti është braktisur, ndërsa të vetit vizitorë janë zogjtë, të cilët e kanë mbuluar zonën me glasa.

Ai ndodhet shumë pranë Nikosia në Qipro, por marrëveshja e armëpushimit bëri që të qëllonte në zonën e demilitarizuar dhe kështu nuk mund të përdorët nga asnjëra palë.

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . FOTOT: Brenda aeroportit të braktisur prej 44 vitesh FOTOT: Brenda aeroportit të braktisur prej 44 viteshRating: 5.0
To Top