Lajme

“E mori inat Kosovën se i mundi kombëtaren”, politikanët çekë vënë në lojë presidentin për deklaratën

Presidenti i Çekisë, Milos Zeman, deklaroi gjatë vizitës në Beograd se do të diskutonte me ekspertët kushtetues të vendit të tij, mundësinë e tërheqjes së njohjes së pavarësisë së Kosovës, një veprim ky që nuk përkon me postin kryesisht ceremonial të tij.

Reagimet nga politikanët ceke nuk munguan, duke nisur me atë të ministrit të jashtëm Tomas Petricek që tha si me shaka se kreu i shtetit e “ka marrë inat Kosovën“ për shkak se mundi në futboll kombëtaren e Çekisë. Një gjë të ngjashme përmendi edhe ish kreu i diplomacisë çeke , Karel Schwarzenberg:

”Nese Zemani është I bindur se Kosova nuk ekziston, le të flasë pak me lojtarët ceke. Kryetari I dhomës së lartë të parlamentit cek, Jaroslav Kubera gjithashtu u shpreh kundër presidentit duke kujtuar se ai nuk ka fuqi ligjore për të bërë ndryshime të tilla, dhe sado të lëshojë në publik deklarata të tilla, nuk bën dot asgjë më shumë se kaq”

Loading...

Presidenti i Çekisë, Milos Zeman, deklaroi gjatë vizitës në Beograd se do të diskutonte me ekspertët kushtetues të vendit të tij, mundësinë e tërheqjes së njohjes së pavarësisë së Kosovës, një veprim ky që nuk përkon me postin kryesisht ceremonial të tij.

Reagimet nga politikanët ceke nuk munguan, duke nisur me atë të ministrit të jashtëm Tomas Petricek që tha si me shaka se kreu i shtetit e “ka marrë inat Kosovën“ për shkak se mundi në futboll kombëtaren e Çekisë. Një gjë të ngjashme përmendi edhe ish kreu i diplomacisë çeke , Karel Schwarzenberg:

”Nese Zemani është I bindur se Kosova nuk ekziston, le të flasë pak me lojtarët ceke. Kryetari I dhomës së lartë të parlamentit cek, Jaroslav Kubera gjithashtu u shpreh kundër presidentit duke kujtuar se ai nuk ka fuqi ligjore për të bërë ndryshime të tilla, dhe sado të lëshojë në publik deklarata të tilla, nuk bën dot asgjë më shumë se kaq”

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . “E mori inat Kosovën se i mundi kombëtaren”, politikanët çekë vënë në lojë presidentin për deklaratën “E mori inat Kosovën se i mundi kombëtaren”, politikanët çekë vënë në lojë presidentin për deklaratënRating: 5.0
To Top