Lajme

Dorëheqja e Tahirit: Shpallet vakanca në Kuvend, ja deputeti i ri

Ditën e sotme Parlamenti pritet t’i dërgojë një kërkesë zyrtare Komisionit Qendror të Zgjedhjeve për të shpallur si vakant mandatin e deputetit Saimir Tahiri i dorëhequr javën e shkuar.

Pritet që sot të firmoset procedura nga Sekretari i Përgjithshëm i Kuvendit dhe më pas do të nisin procedurat ligjore për të zëvendësuar Saimir Tahirin, me pasuesin në listë, Spartak Brahon.

Ndërkohë Kodi Zgjedhor, neni 164 thekson se:

“Në rastin se deputeti deklaron në mënyrë publike përpara komisionit përkatës të Kuvendit refuzimin, për të bërë betimin ose heqjen dorë nga mandati. Në këtë rast, Kuvendi, jo më vonë se 30 ditë, njofton KQZ-në për krijimin e vakancës”, thekson Kodi Zgjedhor.(TemA)

Loading...

Ditën e sotme Parlamenti pritet t’i dërgojë një kërkesë zyrtare Komisionit Qendror të Zgjedhjeve për të shpallur si vakant mandatin e deputetit Saimir Tahiri i dorëhequr javën e shkuar.

Pritet që sot të firmoset procedura nga Sekretari i Përgjithshëm i Kuvendit dhe më pas do të nisin procedurat ligjore për të zëvendësuar Saimir Tahirin, me pasuesin në listë, Spartak Brahon.

Ndërkohë Kodi Zgjedhor, neni 164 thekson se:

“Në rastin se deputeti deklaron në mënyrë publike përpara komisionit përkatës të Kuvendit refuzimin, për të bërë betimin ose heqjen dorë nga mandati. Në këtë rast, Kuvendi, jo më vonë se 30 ditë, njofton KQZ-në për krijimin e vakancës”, thekson Kodi Zgjedhor.(TemA)

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Dorëheqja e Tahirit: Shpallet vakanca në Kuvend, ja deputeti i ri Dorëheqja e Tahirit: Shpallet vakanca në Kuvend, ja deputeti i riRating: 5.0
To Top