Lajme

Blendi Klosi, intervistë për ERTV për turizmin

I ftuar në studion e e ERTV, ministri i Turizmit Blendi Klosi, ka zbuluar destinacionet potenciale të këtij sezoni që do të tërheqin me qindra e mijëra turistë dhe ku ekziston mundësia për ngritjen e resorteve turistike.

Sipas Klosit, veeriu i Shqipoërisë ka mundësi ideale për zhvillimin e resorteve turistike, plazhi i Adriatikut, Velipojë, Shëngjin, që janë të paprekura e që me hapësirat e tyre ofrohen si destinacione të zhvillimit të rezorteve me kapacitete të mëdha.

“E kemi ndarë mundësinë e zhvillimit të turizmit në 4 pole.

Së pari, Adriatiku nga Karaburuni në grykëderdhjen e Bunës ku mund të zhvillohet turizmi familjar. Zonë unikale me kaq shumë plazhe me rërë që mund të transformohen në rezorte familjare.

Poli i dytë është Jugu, ku politika jonë e turizmit në Rivierë duhet të kombinohet me politikat tona të agroturizmit.

Në pellgun Berat, Gjirokastër, Përmet, Sarandë, Vlorë, mund të zhvillohen edhe aktivitete agropërpunuese. Poli i tretë unik që duhet të reklamohet janë alpe..

Loading...

I ftuar në studion e e ERTV, ministri i Turizmit Blendi Klosi, ka zbuluar destinacionet potenciale të këtij sezoni që do të tërheqin me qindra e mijëra turistë dhe ku ekziston mundësia për ngritjen e resorteve turistike.

Sipas Klosit, veeriu i Shqipoërisë ka mundësi ideale për zhvillimin e resorteve turistike, plazhi i Adriatikut, Velipojë, Shëngjin, që janë të paprekura e që me hapësirat e tyre ofrohen si destinacione të zhvillimit të rezorteve me kapacitete të mëdha.

“E kemi ndarë mundësinë e zhvillimit të turizmit në 4 pole.

Së pari, Adriatiku nga Karaburuni në grykëderdhjen e Bunës ku mund të zhvillohet turizmi familjar. Zonë unikale me kaq shumë plazhe me rërë që mund të transformohen në rezorte familjare.

Poli i dytë është Jugu, ku politika jonë e turizmit në Rivierë duhet të kombinohet me politikat tona të agroturizmit.

Në pellgun Berat, Gjirokastër, Përmet, Sarandë, Vlorë, mund të zhvillohen edhe aktivitete agropërpunuese. Poli i tretë unik që duhet të reklamohet janë alpet. Poli i katërt, Tirana si kryeqytet”, tha Klosi.

Ministri shtoi se risi e sezonit është krijimi i një rrjeti festash lokale ku jo vetëm festohet por edhe tregtohen produktet lokale.

Bashkë me Ministrinë e Bujqësisë është ngritur edhe një festival kulinarie nga veriu në jug.

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Blendi Klosi, intervistë për ERTV për turizmin Blendi Klosi, intervistë për ERTV për turizminRating: 5.0
To Top