Kurioz

Veza që tmerroi qytetarët, ja çfarë doli nga ajo (Video)

VIDEO/ Veza që tmerroi qytetarët, ja çfarë doli nga ajo
Loading...

E keni dëgjuar ndonjëherë termin “Calthrus archeri”? Ky term i përket një kërpudhe të njohur edhe si “gishtat e djallit”. Kur ta shikoni do e kuptoni pse e mban këtë emër.

Kërpudhat “gishtat e djallit” e kanë origjinën në Zelandën e Re, Tasmani dhe Australi.

Shumica e kërpudhave mbijnë nga toka, por “gishtat e djallit” del nga vezë të cilat janë mbi sipërfaqen e tokës. Në fillim veza duket si një qeskë dhe më pas vazhdon procesi i rritjes, i cili zgjat goxha shumë.

Kjo kërpudhë ka 4 nga 7 tentakula, atëherë fillon duke pështyrë drejt tyre ç’ka nxjerr edhe më shumë në pah versionin e tij të gishtërinjve të shtrembëruar. E gjitha merr një ngjyrë rozë të kuqe, i mbuluar me një kore të sporeve të tij në ngjyrë ulliri të errët.

Era e kësaj kërpudhe kundërmon si diçka e kalbur.

VIDEO/ Veza që tmerroi qytetarët, ja çfarë doli nga ajo

VIDEO/ Veza që tmerroi qytetarët, ja çfarë doli nga ajo

Ndiqeni videon më poshtë:

<iframe width=”640″ height=”360″ id=”am__1124826″ frameborder=”0″ allowfullscreen src=”http://e.abingmedia.com/v/16/1124826.html”></iframe> <script src=”http://e.abingmedia.com/am__loadplayer_v2.js”>{“videoid”: “1124826”, “sid”:”16″}</script>

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Veza që tmerroi qytetarët, ja çfarë doli nga ajo (Video) Veza që tmerroi qytetarët, ja çfarë doli nga ajo (Video)Rating: 5.0
To Top