Kurioz

Teatër/ “Këngë dashurie me korba”, nesër tek Amfiteatri i Liqenit

Drama “Këngë dashurie me korba” shkruar nga Bashkim Hoxha dhe me regji nga Laert Vasili, do të vendoset në skenë ditën e nesërme, më 9 qershor, tek Amfiteatri i Liqenit, ora 20:30.

Kjo dramë zhvillohet në një dimension pa kohë. Këtu flitet për një interpretim ndryshe të gjeometrisë euklidiane në çastet e kalimit nga njëra jetë në tjetrën ose të largimit të kohës, pra të shkëputjes së trupit nga shpirti.

Regjisori i këtij teatri muzikal vjen nga thellësitë e burimit të kësaj filozofie, ai na sjellë të gjallë lidhjen e tij direkt me mitin, duke e ndërtuar fabulën e kësaj pjese me atributet bazë të qenësisë sonë.

Përmasa pa kohë, siç janë konceptet dashuri, jetë dhe vdekje, i japing kuptimin e vërtetë konceptit atopos. Miti në këtë shfaqje tratrale është mekanizmi kryesor i ndërtimit të gjithë funksionimit të ngjarjes që ndjekim në lojën e shkëlqyer aktoriale, të gërshetuar me muzikës që të fut në ndjesinë e sirenave, ashtu siç Odisea e përjetoi.

Mos e humbisni këtë super vepër, nesër..

Loading...

Drama “Këngë dashurie me korba” shkruar nga Bashkim Hoxha dhe me regji nga Laert Vasili, do të vendoset në skenë ditën e nesërme, më 9 qershor, tek Amfiteatri i Liqenit, ora 20:30.

Kjo dramë zhvillohet në një dimension pa kohë. Këtu flitet për një interpretim ndryshe të gjeometrisë euklidiane në çastet e kalimit nga njëra jetë në tjetrën ose të largimit të kohës, pra të shkëputjes së trupit nga shpirti.

Regjisori i këtij teatri muzikal vjen nga thellësitë e burimit të kësaj filozofie, ai na sjellë të gjallë lidhjen e tij direkt me mitin, duke e ndërtuar fabulën e kësaj pjese me atributet bazë të qenësisë sonë.

Përmasa pa kohë, siç janë konceptet dashuri, jetë dhe vdekje, i japing kuptimin e vërtetë konceptit atopos. Miti në këtë shfaqje tratrale është mekanizmi kryesor i ndërtimit të gjithë funksionimit të ngjarjes që ndjekim në lojën e shkëlqyer aktoriale, të gërshetuar me muzikës që të fut në ndjesinë e sirenave, ashtu siç Odisea e përjetoi.

Mos e humbisni këtë super vepër, nesër tek Amfiteatri i Liqenit!

Image may contain: 1 person, on stage, dancing and text

The post Teatër/ “Këngë dashurie me korba”, nesër tek Amfiteatri i Liqenit appeared first on Zonë E Lirë.

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Teatër/ “Këngë dashurie me korba”, nesër tek Amfiteatri i Liqenit Teatër/ “Këngë dashurie me korba”, nesër tek Amfiteatri i LiqenitRating: 5.0
To Top