Home / Kurioz / Shkencëtarët rusë incizojnë delfinët: Ata flasin sikurse njerëzit
Shkencëtarët rusë incizojnë delfinët: Ata flasin sikurse njerëzit

Shkencëtarët rusë incizojnë delfinët: Ata flasin sikurse njerëzit

Shkencëtarët rusë incizojnë delfinët: Ata flasin sikurse njerëzit
Shkencëtarët rusë incizojnë delfinët: Ata flasin sikurse njerëzit

Shkencëtarët rusë thonë se, për herë të parë, ia kanë dalë që ta incizojnë bisedën midis delfinëve.

Dy delfinë të rritur të Detit të Zi, me emrat Jasha dhe Jana kanë biseduar për disa minuta në një pishinë ku jetojnë tash e 20 vjet, duke mos ia “prerë” fjalën njëri-tjetrit.

Shkencëtarët, të cilët e kanë incizuar këtë bisedë, thonë se ia kanë dalë të incizojnë fjalë dhe fjali. “Në fakt, ky këmbim i informatave me të vërtetë ngjan me bisedën midis njerëzve”, thotë Vjaçeslav Rjabov, udhëheqës i studimeve nga Rezervati “Karadag” në Krime.

“Meqë gjuha e delfinëve i ka të gjitha karakteristikat e të folmes së njeriut, duket që delfinët kanë një nivel të lartë të inteligjencës, dhe se janë të vetëdijshëm”, thuhet në punimin shkencor, i cili është botuar në Revistën e universitetit politeknik në Sant Peterburg: “Fizika dhe matematika”.

Loading...
Me shume ... shqiperia, shqiptarja,shqiperia qe duam,shqiponja,shqip tv,shqip shqip,shqiperia ime,shqiperia dhe bashkimi europian,shqiptaret per shqiptaret,shqiperia ne be,shqip anglisht,shqip gaming,shqip tv hd,shqip tv apk,shqip turqisht,shqip iptv,shqip gjermanisht,shqip greqisht,shqip al,shqip arabisht,shqip anglisht niveli i pare mesimi 5,shqip anglisht niveli i pare,shqip anglisht niveli i dyte,shqip anglisht niveli i dyte mesimi 1,shqip app,shqip anglisht per fillestar,shqip anglisht niveli 1 mesimi 2,shqiperi e mjera shqypni,shqipe a jashari,shqipe a bazi,shqipe.

Nese te pelqen lajmi atehere shperndaje