Home / Kurioz / Pas Bitcoin edhe Ethereum një valutë që po i posuron Shqiptarër edhe ketu 2 shqiptar miljonera!
Pas Bitcoin edhe Ethereum një valutë që po i posuron Shqiptarër edhe ketu 2 shqiptar miljonera!

Pas Bitcoin edhe Ethereum një valutë që po i posuron Shqiptarër edhe ketu 2 shqiptar miljonera!

Pas Bitcoin edhe Ethereum një valutë që po i posuron Shqiptarër edhe ketu 2 shqiptar miljonera!
Pas Bitcoin edhe Ethereum një valutë që po i posuron Shqiptarër edhe ketu 2 shqiptar miljonera!
Tregu qe shumica e shqiptareve po pasurohen, Afersisht cdo biznesmen bene pjese e Valutes te criptuar virtuale.

Një monedhë tjetër digjitale ka qenë së fundmi duke u zhvilluar përderisa të gjithë ishin duke e përdorur Bitcoin.

Bitcoin është një lloj monedhe digjitale në të cilin përdoren teknika për të rregulluar prodhimin e njësive të monedhës dhe për të verifikuar transferimin e fondeve, që veprojnë në mënyrë të pavarur nga një bankë qendrore.

Kjo monedhë tjetër e re  e përmendur më herët është Ethereum, e cili është pak a shumë si Bitcoin por më e ndërlikuar dhe komplikuar. Bitcoin është shumë më i madh në aspektin e vlerës monetare, por Ethereum është duke u përdorur aq shumë saqë po lehtëson punën e shumë bizneseve.

Pra, çfarë është Ethereum?

Ethereum është një aplikacion i decentralizuar që mbështetë valutën digjitale, ashtu si Bitcoin. Ju mund të paguani për gjërat online dhe çfarëdo të paguani me të çfarëdo aparati që e lexon atë.

Por ka më shumë për Ethereum se sa për Bitcoin. Kriptokalenca, e quajtur eter, vepron përmes një “kontratë të zgjuar”. Kontrata zgjuar është një teknologji e cila bën “blockchain” apo regjistron çdo të dhënë publikisht dhe në mënyrë kronologjike, dhe funksioni “if: then” sistem që lejon Ethereum të tregtohet nëse një kusht i caktuar është plotësuar

 

Çfarë është blockchain sërish?

Blockchain është një libër i përhapur ku regjistrohen të gjitha transaksionet e Bitcoin-it dhe Ethereum-it. Është tërësisht decentralizuar, që do të thotë se nuk drejtohet nga asnjë person i caktuar apo kompani. Decentralizimi i saj jap një sërë aplikacionesh të tjera.

Çfarë ka bërë Ethereum tashmë?

Zhvilluesit mund të përdorin Ethereum për të ndërtuar aplikacione që përfitojnë nga teknologjia e kontratave të zgjuara që ajo përdor. Disa mbështesin mikrofinancën, ndërtojnë botën virtuale dhe parandalojnë vjedhjet e identitetit.

 

Pas Bitcoin edhe Ethereum një valutë që po i posuron Shqiptarër edhe ketu 2 shqiptar miljonera!
Pas Bitcoin edhe Ethereum një valutë që po i posuron Shqiptarër edhe ketu 2 shqiptar miljonera!
Loading...
Me shume ... shqiperia, shqiptarja,shqiperia qe duam,shqiponja,shqip tv,shqip shqip,shqiperia ime,shqiperia dhe bashkimi europian,shqiptaret per shqiptaret,shqiperia ne be,shqip anglisht,shqip gaming,shqip tv hd,shqip tv apk,shqip turqisht,shqip iptv,shqip gjermanisht,shqip greqisht,shqip al,shqip arabisht,shqip anglisht niveli i pare mesimi 5,shqip anglisht niveli i pare,shqip anglisht niveli i dyte,shqip anglisht niveli i dyte mesimi 1,shqip app,shqip anglisht per fillestar,shqip anglisht niveli 1 mesimi 2,shqiperi e mjera shqypni,shqipe a jashari,shqipe a bazi,shqipe.

Nese te pelqen lajmi atehere shperndaje