Home / Kurioz / Fermerët po i çajnë lopët në kurriz, arsyeja ka irrituar mbrojtësit e kafshëve (FOTO LAJM)
Fermerët po i çajnë lopët në kurriz, arsyeja ka irrituar mbrojtësit e kafshëve (FOTO LAJM)

Fermerët po i çajnë lopët në kurriz, arsyeja ka irrituar mbrojtësit e kafshëve (FOTO LAJM)

Fermerët po i çajnë lopët në kurriz, arsyeja ka irrituar mbrojtësit e kafshëve (FOTO LAJM)
Sot, bujqësia moderne përbëhet nga praktika të reja me qëllim përmirësimin e cilësisë së mishit dhe qumështit. Por, pyetja që lind është nëse këto praktika janë të sigurta dhe humane?

Fistulimi është heqja e një pjese të barkut të kafshës për të ekspozuar stomakun e tyre dhe pastaj përshtatet me një unazë plastike në mënyrë që mishi i lopës të mbrohet.

Fermerët pohojnë se kjo po bëhet për shkaqe shëndetësore. Megjithatë, procesi është padyshim i tmerrshëm. Gjymtimi i qenieve të gjalla është një çështje shqetësuese, sepse streson kafshën dhe shkakton shqetësim.

Fistulimi mund të përmirësojë shëndetin e lopëve pasi që mundëson transferimin e mikrobeve nga një lopë në tjetrën. Megjithatë, lopët i nënshtrohen procedurës së mishit dhe qumështit. Ata që përfitojnë nga kjo procedurë janë industritë e qumështit dhe mishit të cilët masakrojnë kafshët. /albeu.com

Fermerët po i çajnë lopët në kurriz, arsyeja ka irrituar mbrojtësit e kafshëve (FOTO LAJM)

Fermerët po i çajnë lopët në kurriz, arsyeja ka irrituar mbrojtësit e kafshëve (FOTO LAJM)

Loading...
Me shume ... shqiperia, shqiptarja,shqiperia qe duam,shqiponja,shqip tv,shqip shqip,shqiperia ime,shqiperia dhe bashkimi europian,shqiptaret per shqiptaret,shqiperia ne be,shqip anglisht,shqip gaming,shqip tv hd,shqip tv apk,shqip turqisht,shqip iptv,shqip gjermanisht,shqip greqisht,shqip al,shqip arabisht,shqip anglisht niveli i pare mesimi 5,shqip anglisht niveli i pare,shqip anglisht niveli i dyte,shqip anglisht niveli i dyte mesimi 1,shqip app,shqip anglisht per fillestar,shqip anglisht niveli 1 mesimi 2,shqiperi e mjera shqypni,shqipe a jashari,shqipe a bazi,shqipe.

Nese te pelqen lajmi atehere shperndaje