Jeta

Veliu në Slloveni. Kujdes me fluksin e migrantëve

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Ardi Veliu, i shoqërur nga Drejtori i Antiterrorit Gledis Nano, morën pjesë në konferencën kundër radikalizmit të dhunshëm. Në Brdo të Sllovenisë, u zhvillua konferenca përmbyllese e projektit për ndërgjegjësimin dhe inkurajimin e institucioneve për rritjen e kapaciteteve në këtë kuadër, në Ballkanin Perëndimor.

Ky projekt është pjesë e nismës, inisiativa kundër terrorizimit në Ballkanin Perëndimor. Në konferencë morën pjesë Drejtuesit e Policive dhe të Antiterrorit të vendeve të rajonit: Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Sllovenia, Serbia dhe Kroacia.

Gjatë konferencës u shkëmbyen eksperiencat më të mira si dhe u diskutua për të forcuar me tepër bashkëpunimin dhe koordinimin në të ardhmen.

Një pikë tjetër e diskutimeve ishte dhe fluksi migrator, kryesisht për migrantët e paligjshëm që vijnë nga zonat e konfliktit. Të gjitha shtetet pjesmarrëse janë të angazhuara maksimalisht për parandalimin dhe goditjen e këtyre fenomeve.

7 qer..

Loading...

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Ardi Veliu, i shoqërur nga Drejtori i Antiterrorit Gledis Nano, morën pjesë në konferencën kundër radikalizmit të dhunshëm. Në Brdo të Sllovenisë, u zhvillua konferenca përmbyllese e projektit për ndërgjegjësimin dhe inkurajimin e institucioneve për rritjen e kapaciteteve në këtë kuadër, në Ballkanin Perëndimor.

Ky projekt është pjesë e nismës, inisiativa kundër terrorizimit në Ballkanin Perëndimor. Në konferencë morën pjesë Drejtuesit e Policive dhe të Antiterrorit të vendeve të rajonit: Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Sllovenia, Serbia dhe Kroacia.

Gjatë konferencës u shkëmbyen eksperiencat më të mira si dhe u diskutua për të forcuar me tepër bashkëpunimin dhe koordinimin në të ardhmen.

Një pikë tjetër e diskutimeve ishte dhe fluksi migrator, kryesisht për migrantët e paligjshëm që vijnë nga zonat e konfliktit. Të gjitha shtetet pjesmarrëse janë të angazhuara maksimalisht për parandalimin dhe goditjen e këtyre fenomeve.

7 qershor 2018 (gazeta-Shqip.com)

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Veliu në Slloveni. Kujdes me fluksin e migrantëve Veliu në Slloveni. Kujdes me fluksin e migrantëveRating: 5.0
To Top