Jeta

Njihuni me qytetin ku nuk ka më vend as për të vdekur!

Mund t’iu duket e pa besueshme, por është e vërtetë.

Radhë të pafundme pllakash prej guri formojnë kodrat e Hong Kongut. Vetëm disa pika të gjelbra dallohen aty-këtu mes një hapësire të gjerë blloqesh gri të gdhendura me germa kineze.

Këto shpate janë banesa e fundit për mijëra banorë të Hong Kongut.

Për serinë e tij të re fotografike “Hapësira e Vdekur”, fotografi Finbarr Fallon vizitoi pothuajse të gjitha varrezat e qytetit, duke kapur dendësinë e madhe të varreve dhe terrenin malor urban që i rrethon.

Disa nga fotot e tij më të habitshme tregojnë varreza në plan të parë, në rreshta të rregulluara simetrike, ndërsa rrokaqiejt rrëshqasin pas tyre.

Shtëpi e 7,5 mln banorëve, Hong Kong është një nga qytetet më të shtrenjtë në botë, ku çmimet e apartamenteve kapin majat. Kjo do të thotë se njerëzit atje ndonjëherë e kanë të vështirë t’ia lejojnë vetes një shtëpi jo vetëm në këtë jetë, por edhe në atë të përtejmen.

Loading...

Mund t’iu duket e pa besueshme, por është e vërtetë.

Radhë të pafundme pllakash prej guri formojnë kodrat e Hong Kongut. Vetëm disa pika të gjelbra dallohen aty-këtu mes një hapësire të gjerë blloqesh gri të gdhendura me germa kineze.

Këto shpate janë banesa e fundit për mijëra banorë të Hong Kongut.

Për serinë e tij të re fotografike “Hapësira e Vdekur”, fotografi Finbarr Fallon vizitoi pothuajse të gjitha varrezat e qytetit, duke kapur dendësinë e madhe të varreve dhe terrenin malor urban që i rrethon.

Disa nga fotot e tij më të habitshme tregojnë varreza në plan të parë, në rreshta të rregulluara simetrike, ndërsa rrokaqiejt rrëshqasin pas tyre.

Shtëpi e 7,5 mln banorëve, Hong Kong është një nga qytetet më të shtrenjtë në botë, ku çmimet e apartamenteve kapin majat. Kjo do të thotë se njerëzit atje ndonjëherë e kanë të vështirë t’ia lejojnë vetes një shtëpi jo vetëm në këtë jetë, por edhe në atë të përtejmen.

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Njihuni me qytetin ku nuk ka më vend as për të vdekur! Njihuni me qytetin ku nuk ka më vend as për të vdekur!Rating: 5.0
To Top