Home / Jeta / “Bota e humbur” në të cilën shi bie çdo ditë (Foto, Video)
“Bota e humbur” në të cilën shi bie çdo ditë (Foto, Video)

“Bota e humbur” në të cilën shi bie çdo ditë (Foto, Video)

 

Mali Roraima gjendet në trekufirin Venezuelë, Brazil dhe Guajanë, i cili është pjesa më e lartë e zinxhirit terapuikë të rrafshnaltave në Amerikën Jugore.

Maja më e lartë – Maverick Rock ngrihet në 2.810 metra lartësi mbidetare.

“Bota e humbur” në të cilën shi bie çdo ditë (Foto, Video)
“Bota e humbur” në të cilën shi bie çdo ditë (Foto, Video)

Mali shtrihet në kreshtat malore të Guajanës, gjendet Parkun nacional Canaima, mirëpo besohet që është një prej formacioneve më të vjetra gjeologjike në Tokë, përkatësisht është rreth dy miliardë vjet, transmeton Telegrafi.

Për të tregohen mite dhe legjenda të shumta, ndërkaq ka rol të madh në jetën shpirtërore të fisit indian Pemon.

Gjithashtu, vetëm para dhjetëra vjetësh ka filluar hulumtimi i stalaktiteve në muret e shpellave të tij misterioze.

Në Roraima shi bie pothuajse çdo ditë, për ç’shkak është bërë vendbanim për disa lloje interesante të bimëve dhe kafshëve.

Në vegjetacionin e ulët mund të gjenden bima mishngrënëse Heliamphora, zile delikate, si edhe lloji i mbrojtur endem i bretkosës thithëlopë.

Besohet që pikërisht ky mal dhe ambienti i tij i mrekullueshëm kanë qenë inspirim edhe për tregimin e njohur fantastik-shkencor “Bota e humbur” për dinozaurët të cilin e ka botuar Arthur Conan Doyle në vitin 1912.

Loading...
Me shume ... shqiperia, shqiptarja,shqiperia qe duam,shqiponja,shqip tv,shqip shqip,shqiperia ime,shqiperia dhe bashkimi europian,shqiptaret per shqiptaret,shqiperia ne be,shqip anglisht,shqip gaming,shqip tv hd,shqip tv apk,shqip turqisht,shqip iptv,shqip gjermanisht,shqip greqisht,shqip al,shqip arabisht,shqip anglisht niveli i pare mesimi 5,shqip anglisht niveli i pare,shqip anglisht niveli i dyte,shqip anglisht niveli i dyte mesimi 1,shqip app,shqip anglisht per fillestar,shqip anglisht niveli 1 mesimi 2,shqiperi e mjera shqypni,shqipe a jashari,shqipe a bazi,shqipe.

Nese te pelqen lajmi atehere shperndaje