Bota

Shkalla e papunësisë në SHBA në nivelin më të ulët në 18 vjet

Shtimi i vendeve të punës në Shtetet e Bashkuara në maj u bë më shpejt sesa pritej, pasi punëdhënësit shtuan 223,000 pozita.

Norma e papunësisë ra në 3.8 për qind, krahasuar me 3.9 për qind në muajin paraprak duke e sjellë atë në nivelin më të ulët në 18 vjet. Kjo u bw e ditur nga Departamenti amerikan i Punës.

Sondazhet e ekonomistëve kishin parashikuar se do të kishte një shtim prej rreth 188,000 vendeve të punës në maj.

Norma e papunësisë nuk ka qenë kaq e ulët qysh në prill të vitit 2000 dhe tashmë e ka përmbushur parashikimin e Rezervave Federale për 3.8 për qind deri në fund të vitit 2018.

2 qershor 2018 (gazeta-Shqip.com)

Loading...

Shtimi i vendeve të punës në Shtetet e Bashkuara në maj u bë më shpejt sesa pritej, pasi punëdhënësit shtuan 223,000 pozita.

Norma e papunësisë ra në 3.8 për qind, krahasuar me 3.9 për qind në muajin paraprak duke e sjellë atë në nivelin më të ulët në 18 vjet. Kjo u bw e ditur nga Departamenti amerikan i Punës.

Sondazhet e ekonomistëve kishin parashikuar se do të kishte një shtim prej rreth 188,000 vendeve të punës në maj.

Norma e papunësisë nuk ka qenë kaq e ulët qysh në prill të vitit 2000 dhe tashmë e ka përmbushur parashikimin e Rezervave Federale për 3.8 për qind deri në fund të vitit 2018.

2 qershor 2018 (gazeta-Shqip.com)

Loading...
Loading...

ME TE LEXUAR

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Shkalla e papunësisë në SHBA në nivelin më të ulët në 18 vjet Shkalla e papunësisë në SHBA në nivelin më të ulët në 18 vjetRating: 5.0
To Top